Nyugdíjasan is vagányan – menő bukósisakot minden öreg motorosnak!

Nagyapám fiatal korában imádott motorozni, a kétkerekű járgányok szeretete pedig nyugdíjas éveire sem hunyt ki szívéből. Az évek múlásával persze sok minden változott, nem csak a motorok, hanem a bukósisakok kinézete, felépítése is, így a klasszikus darabokat szépen lassan felváltották a modernebb, vagányabb minták, és a forma is jelentősen megváltozott. Közös családi programként beugrottunk egy vásárba, ahol számos régiség között felbukkantak olyan motoros kellékek, amelyek már csak dísznek lennének jók. Kicsit csalódottan tértünk haza, az öreg pedig folyton csak azt hajtogatta, hogy szívesen motorozna újra, persze már csak utasként, nem merne vezetni. Egy időre félre is tettük a gondolatot, majd a közeledő születésnapja alkalmából gondoltam, meglepem egy személyre szabott bukósisakkal, és elviszem motorozni. Egy kis kutatómunka következett, ugyanis olyan weboldalakat kerestem, ahol jó támpontokat kapok bukósisak választásban.

Sok motoros fórum nem vezetett eredményhez, majd szembejött velem a SHOX Kft. weboldala, ahol megtaláltam számításaimat. A megfelelő méret és típus kiválasztása után jött a legizgalmasabb rész: kerestem egy olyan mintát, amitől az öreg biztosan meghatódik majd. Arra azonban nem számítottam, hogy tökéletesen időzítek, ugyanis egy remek bukósisak akció keretében még kedvezményes áron is jutottam hozzá a szülinapi ajándékhoz.bukósisak akció

Miután megünnepeltük a papi szülinapját, el is csalogattam egy közös motorozásra, ahol várt rá a csodaszép bukósisak. A mama kicsit féltette az öreget, ám mosolyát látva megenyhült, és később nevetve mesélte barátnőinek, milyen vagányan festett papi az új bukósisakjában. No persze az öregnek sem kellett több, ő is eldicsekedett a haveroknak, mind engem kérdezgetett, hogy honnan is van ez a szuper bukósisak. Elmeséltem nekik röviden történetemet, és felhívtam a figyelmüket arra, hogy most még tart a bukósisak akció, siessenek, nehogy lemaradjanak róla.

Pár nap elteltével már a fél falu motoron brümmögött, és mindannyiuk fején új bukósisak volt. Voltak virágosak, koponyásak, tarkák, éltek a szabad mintaválasztás lehetőségével. A nagy száguldozásban papi legjobb barátja, János bácsi az útpadkának ütközött, és felborult, ám az ijedtségen kívül komolyabb baja nem lett, fejét védte vadonat új bukósisakja. Talán kicsit abszurdnak tűnhet, ahogyan egy csapat nyugdíjas újraéli fiatalkorát, és két keréken száguldozik, újra meghódítva szíve választottját. Már-már a falu öregasszonyai is ott tartottak, hogy motorra pattannak, és rendelnek maguknak egy-egy sisakot. A bukósisak akció még tartott, így a döntés lehetősége előttük állt, azonban az közelgő őszre és esős napokra való tekintettel végül beérték egy-egy szolidabb darabbal. Szívük mélyén mindannyian tudták, hogy nem fognak már minden nap motorozni, azonban egy-egy nosztalgiamotorozástól még nem riadtak vissza.

Jobbkor nem is találhattam volna rá a SHOX Kft. weboldalára, hiszen egy remek ajándékválasztással, és a bukósisak akciójuknak köszönhetően egy csapat nyugdíjas életébe visszacsempésztem egy kis fiatalságot.