Mit keres az élelmiszer csomagoló az antik bútor vásáron? Mindjárt elmesélem!

Tegnap részt vettem egy óriási régiség kiállításon, ami Európa szerte híres. A jegyeket már jó előre meg kellett vásárolni rá, mert hamar elkapkodják. Alapvetően nem terveztem, hogy elmegyek erre az eseményre, igazából nem is tudtam róla, hogy létezik, de az üzlettársam azt javasolta, hogy mindenképpen nézzünk be, mert nagyon sok hasznosat tapasztalhatunk. Először nem értettem, hogy mi hasznunk lehet abból, hogy régiségeket nézegetünk, de aztán meggyőzött róla, hogy mindenképpen el kell mennünk.

A mi vállalkozásunk teljesen más irányban tevékenykedik, mint a bútorok. Élelmiszerek csomagolásával foglalkozunk. A céget 20 éve alapította a barátom apukája, akkor még főleg műanyag dobozokat és zacskókat árult, de hamar eljött a pont, amikor igazodni kellett a fejlődéshez és változásokhoz, így átpártolt a tartósítás irányába, és elkezdett védőgázos csomagolással foglalkozni. Akkor még nem volt annyira ismert ez a technika, amikor ő elkezdte, így elég hamar elhíresült és nagyon beindult a vállalkozás. Anno, egy kis műhelyben kezdte, aztán egy nagyobb ipari telepet bérelt, de mikor mi átvettük a vállalkozást, tudtuk, hogy ide gyártelepre lesz szükség. Ne sokára el is jutottunk odáig, hogy kibéreljünk egy nagy épületet, amiben a fizikai és a szellemi munka részét is el tudtuk látni egy helyen. Persze óriási jelentősége volt akkor még annak is, hogy a munkamenethez szükséges felszereléseket és anyagokat honnan tudjuk beszerezni. Mikor kiválasztottuk az épületet, nagyon nagy figyelmet tulajdonítottunk annak, hogy közel legyen a gáztelephez, hogy ne kelljen messziről szállítani a palackokat. akkor még nem volt lehetőség arra, hogy házhoz szállítsák, de ma már szerencsére ez könnyen megoldható.

Nem is olyan régen váltottunk gázos partnert, mert az előző, hogy finoman fogalmazzak, nagyon nem tudta azokat a szolgáltatásokat nyújtani, amire nekünk szükségünk lett volna. Emiatt beleástuk magunkat a gázpalack piacba, nagyon sokat kutakodtunk, hogy honnan lenne érdemes beszerezni a továbbiakban a nitrogén palackokat. Szerencsére elképesztően jó partnert találtunk. Nem csak fantasztikusan megbízható és rugalmas, de ki is szállítja nekünk pontosan és precízen a nitrogén palackokat  . És ami még ennél is fontosabb, és kissé hihetetlen, de így van, hogy esküszöm azt tapasztaltam, hogy sokkal jobb minőségűek ezek a palackok, mint a korábbiak. Nem is gondolná az ember, hogy milyen sokat számít, hogy jó a gáz minősége. Egy sikeres vállalkozás alapja, hogy elégedettek legyenek a megrendelők, hiszen ennek köszönhetően egyik rendelés adja a másikat, és nálunk pontosan ez is történt a fantasztikus gázpalackoknak köszönhetően.

Mivel a bevétel gyarapodás számottevő volt, így elkezdtük hamar csinosítgatni a helyet, ahol dolgoztunk, hogy minél otthonosabb és elegánsabb legyen, bevonzva ezzel minél nagyobb partnereket és minél nagyobb extraprofitot. Felfogadtunk egy lakberendezőt, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így saját kezünkbe kellett vennünk az irányítást és olyan miliőt kialakítani, amit megfelelőnek tartunk. Sokat gondolkodtunk, hogy mutathatná meg legjobban a cégünk és hozzáállásunk komolyságát, végül amellett döntöttünk, hogy régi hatású, esetleg antik bútorokkal rendezzük be az irodákat, sugallva ezzel a régimódi, becsületes gondolkodásunkat és az eleganciát. Sajnos, nem olyan könnyű antik bútorokkal berendezni ma egy helységet, mert vagy pofátlanul drága mulattság, vagy úgy kell összevadászni az egymáshoz passzoló bútorokat, akár külföldről is. Én már többször le is mondtam arról, hogy antik berendezésünk lesz valaha, de a barátom mindig meggyőz valahogy arról, hogy ki kell tartanunk az elképzelésünk mellett. Így jött képbe ez a hatalmas kiállítás és vettünk részt rajta tegnap. Még reggel megérkezett a nitrogén palack szállítmány, aztán elindultunk bútorvadászatra. Nem is kérdés, hogy egy vagyont költöttünk el ott, de olyan csodákra leltünk, amiket a rendezvényen való részt vétel nélkül, soha de soha nem találtunk volna meg. Szerencsére, ha minden igaz, meg tudtunk venni mindent, amire szükségünk volt, így elengedhetjük végre a bútorvadászatot, és foglalkozhatunk a továbbiakban a gyárral és műhellyel. Bár a nitrogén nem éghető gáz, azért szigorú szabályozások szerint kell a palackokat tárolni, ezért nagyon fontos, hogy arra is fektessünk mindig hangsúlyt, hogy ott, a rendes munkaterületen minden rendben legyen. Valamint a dolgozók kényelme és biztonsága is elsődleges, hiszen egy cég a dolgozóiból épül fel, az a legfontosabb, hogy ezek az emberek megfelelő körülmények között dolgozhassanak. Mindig is ez volt a cég üzletpolitikája, és ezen a jövőben sem tervezünk változtatni.

Mikor tegnap hazamentem, elmeséltem a feleségemnek, milyen jól alakulnak a dolgok. Hogy már nem csak a tökéletes beszállító partnert, de a megfelelő irodabútorokat is megtaláltuk az ügyfelek fogadásához. A feleségem nagyon örült. Csodálatos asszony, mindenben mellettem áll és támogat. És nagyon is igaza az a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött egy erőskezű, támogató nő áll. Nem csak azt köszönhetem neki, hogy a munkában sikeres lehetek, de csodálatos otthont is teremt nekem és a gyerekeknek, fantasztikusan gondoskodik rólunk, azt gondolom, egy férfi ennél az életben nem kívánhat többet. Fantasztikus, kiegyensúlyozott családi háttér, dübörgő vállalkozás, fantasztikus alkalmazottak és még fantasztikusabb partnerek, akik viszik a bizniszt tovább. Ja, és most már az iroda berendezése is tökéletes. Mi kellhet ennél több az életben?