Készülődés a nyaralásra a gardróbomban

Az egyik legjobban várt nyári program egy olyan különleges kiállítás, amelyet csak több évente rendeznek meg. Mindig egy-egy másik, felújított kastélyban tartják, és a régiségkedvelők számottevő része megjelennek. Ugyanis, ilyenkor olyan magángyűjtemények kerülnek a nagyközönség elé, amiket lehet, hogy először és utoljára láthatunk. Gyerekkoromban a szüleim vittek el egy ilyenre, a következőre pedig már magamtól mentem, most viszont a páromat is magammal viszem, hátha őt is elvarázsolja ez a miliő.
Mivel ezt egy nyaralással kötjük egybe, így elkerülhetetlen, hogy előkerül a ruhatár, mint téma. Az évek alatt azt tapasztaltam, hogy már hetekkel előtte nyugtalanul alszom, mert nem tudom, hogy mit vigyek majd magammal, és mit hagyjak otthon. Már újév kezdetekor úgy éreztem, hogy ezen valamilyen úton-módon változtatnom kell, ugyanis a munkám miatt még kevesebb időm lesz a shoppingolásra.

Ekkor jött az ötlet, hogy kipróbálom az internetes vásárlást, hiszen amúgy is ajánlottak egy szuper oldalt, ahol az egyik kedvenc ruhadarabom, a molett tunikát lehet kapni jó áron.  Először csak egyetlen egy darabot rendeltem, mert ki akartam próbálni, hogy milyen a szolgáltatás minősége, illetve, hogy mit kapok kézhez. Egyrészt nagyon gördülékenyen ment a rendelés, és a fizetés. Én szeretek bankkártyával fizetni, úgyhogy itt is éltem a lehetőséggel. A szállítás egy héten belül megtörtént, és egy igényesen becsomagolt ruhát hoztak házhoz. A legnagyobb meglepetésemre a méret is jó volt, amit a honlapon található mérettáblázat alapján választottam ki. Ezek után már bátran rendeltem az új ruhákat, ugyanis úgy éreztem, hogy nem fogok csalódni.

A párom szerint túl nagy figyelmet szentelek a ruháimnak, de abban viszont igazat ad, hogy látszik, ha egy nő jól érzi magát abban, amit visel, vagy sem. Így hát nincs az a túlzott figyelem, ami a ruhákat övezheti. A nőnek ruha kell, egy modern nőnek pedig ruha webshop, ugyanis az idő manapság a legfontosabb tényező. Mivel minden percem ki van számítva egy nap, ezért nincs időm elmászkálni a plázákba, hogy ott bolyongjak az üzletekben. Amikor pedig végre hazaérek, akkor sincs erőm elindulni, így inkább a kanapé kényelméből válogatok, és a vásárolgatok. Sokkal hamarabb letudom ezt, mint régebben, amikor a plázákat jártam, ugyanis itt mindent megtalálok egy helyen. Anno több boltot is végig kellett járnom, mire találtam egy-két darabot, ami tetszett és még jó is volt. Egy online felületen milliószor egyszerűbb ezt megoldani, ugyanis csak lapozgatok az oldalak között, kattintok hármat, és van is egy új ruhám.

A nyaralásra főleg könnyű, nyári ruhákat szoktam vásárolni, mivel a legtöbbször mediterrán helyre megyünk, ám most beszereztem egy-két melegebb holmit is, mivel a kastély egy erdő mellett van, az erdők közelében pedig – köztudottan – mindig hűvösebb a levegő. Vettem kardigánt, meg két pulóvert is biztonság kedvéért. Ha most a kiállítás ideje nem is, akkor majd az őszi szezonban fogom őket hordani, hiszen a ruha nem vész el, csak átalakul. Így történt az, hogy majdnem az egész ruhatáramat lecseréltem mire elérkezett az utazás napja, viszont a régi darabokat elajándékoztam, illetve felajánlottam jótékony célokra. A barátnőim szeme csak elkerekedett, amikor meséltem, hogy online vásároltam az új rucikat, ugyanis ők azt hitték, hogy külföldről hozatom a márkás darabokat. Ezeken után persze nekik se kellett több pláza, tömeg, meg sorbanállás. Kivétel nélkül áttértek az abutikra.