Antik vagy új babakocsi? Vagy esetleg mind a kettőt érdemes megvenni?

Van egy nagyon kedves antikvárius helyem, ahonnan a lakásomat berendeztem. Sűrűn járok oda, mert nagyon szeretem a kínálatukat. A tulajdonos egy idős bácsi, aki persze ebből él, de nem csak nyerészkedés céljából csinálja, hanem tényleg értékeli a régmúlt kincseinek szépségét, és ebből adódóan szívvel lélekkel csinálja, és ennek megfelelően szerzi be az árukészletét.

 

Nagyon szeretek bejárni oda, van egy meghitt, de mégis komoly hangulata a helynek, az ember úgy közlekedik bent, mint ha minden pillanatban attól félne, hogy valamiben kárt tehet. Pedig ezek a bútorok alapvetően nem is olyan drágák, inkább a szépségük okozza ezt a tekintélyparancsoló hatást.

 

Van, hogy nem is vásárlási szándékkal, csak egyszerűen nézelődni és ezt a hangulatot átélni megyek be oda. Mindig szívesen fogadnak, így jól érzem magam bent, ha van egy üres órám, inkább itt töltöm el, mint valami plázában kóborolva.

 

És ebben a boltban nem csak bútorokat lehet venni, hanem egészen csodálatos egyéb, régi használati tárgyakat. A múltkor például nagyon meglepődtem, mert bent sétálgatva rátaláltam egy 1920-as évekből származó, csodálatos babakocsira. Épp aktuális volt a dolog, mert a kisfiam most fél éves. Annyira megbabonázott a szépsége, a kifinomultsága, és a régmúlt hangulata, hogy rögtön tudtam, hogy meg fogom vásárolni. Szerencsére kaptam egy kis kedvezményt rá, mivel törzsvásárlónak számítok, így nem döntötte csődbe a család költségvetését a kis hobbim. Azóta is ékes dísze a lakásunknak ez a csodás darab, és a kisfiam nagyon szeret benne aludni. Na, persze az utcán nem ebben tologatom, hiszen arra van nekünk is természetesen modern, műszakilag nagyon profi babakocsink. Azért nem ragaszkodom mindenben a régihez, ebben az esetben például kifejezetten örülök neki, hogy léteznek ilyen profi babakocsik. Elképesztően könnyű vele közlekedni. Mit nem adtak volna anyáink, ha ilyen babakocsikban tologathattak volna minket. Sajnos nekik még nem voltak ilyen lehetőségeik, de mi már válogathatunk a legkitűnőbb szerkezetek közül. Nem csak a könnyített váz óriási könnyebbség, de a variálható felsőrész is nagyon megkönnyíti az ember életét, nem beszélve az antiallergén anyagokról, amiből ezek a kocsik készülnek. Valami fantasztikus a lehetőségek tárháza ezen a területen. És, mivel a minősége is nagyon profi a mi babakocsinknak, biztos vagyok benne, hogy a tervezett 3 gyerekünk mindegyikének az igényét ki fogja szolgálni.

 

Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megvettem a boltban azt az antik babakocsit. Tökéletesen kiegészítik egymást, a funkcionális új és a csodaszép régi, így boldoggá téve engem gyakorlati és lelki szempontból egyaránt.