Antik bútorok és a gumiabroncs

És hogy mi a közös pont a címben említett 2 dologban? Hát, első ránézésre valószínűleg semmi, aztán lehet, hogy még a másodikra se, de ha elárulom, hogy a párommal együtt egy antik bútor kereskedést vezetünk, akkor lehet, hogy hamarabb rá lehet jönni a megoldásra. De ha még most sem, akkor elárulom: nem csak áruljuk a régi, de renovált bútorokat, hanem kérésre házhoz is szállítjuk a vásárlóknak, hiszen nem mindenkinek van autója, de ha van, is akkor sem feltétlen alkalmas bútorok szállítására, márpedig háton hazacipelni egy ebédlőasztalt nem a legkellemesebb szórakozások egyike, így egyértelmű, hogy ilyen szolgáltatásra is szükség van.

Ehhez viszont nekünk, a cégnek kell az autót biztosítani, és kell egy fuvaros kolléga is. A szállítónk Tibi, egy nagyon jó fej, fiatal srác, és természetesen autónk is van, jó nagy csomagtérrel, hogy bármit házhoz lehessen szállítani.

Ezt az autót, mivel a miénk, nekünk kell karbantartanunk, és hát néha, mint minden jármű, meglep minket plusz, nemvárt kiadásokkal.

Ilyen volt a múltkor is az, amikor elvittük szerelőhöz Dezsőt (így neveztük el az autót, nálunk ez hagyomány), és mondta a szerelő, hogy igencsak ideje lenne már lecserélni mind a 4 gumit, mert már láttak szebb napokat is, és már majdnem életveszélyes velük az utakon közlekedni.

Így nem volt mit tenni, muszáj volt lecserélni a teljes nyárigumi kollekciót. Csak azt nem tudtuk az elején, hogy honnan vegyünk ilyet, mert annyit értünk a párommal a gumikhoz, mint tyúk az ábécéhez, viszont a szervizben azt mondták, erre a fajta kocsira a beszállítójuknak nincsen gumija.

Nem igazán tudtam, hogy akkor most hogyan tovább, amikor visszavittem a kocsit a raktárhoz, elmeséltem Tibinek a helyzetet, és szerencsére ő tudta rá a megoldást. Elmondta, hogy tud egy jó honlapot, ahol nagyon kedvező áron lehet autógumikat és gumiabroncsokat rendelni, és akár házhoz is lehet őket szállíttatni.

Ez a honlap a gumidiszkont.hu , de voltak fenntartásaim, hogy miként fogok odáig eljutni, hogy ki tudjam választani és megrendelni azt a gumit, ami a kocsira kell. De ezek az aggályaim feleslegesnek bizonyultak, egyrészt azért, mert Tibivel együtt kerestük, másrészt mert ezt az oldalt az olyanoknak is találták ki, mint én, tehát hogy semmit nem konyít a témához.

Először is, az általános információk menüpontban elég olvasmányos, de mégis lényegre törő infókat kapunk a gumikkal kapcsolatban. Megtudhatjuk, hogy mi az a terhelési- és sebesség index, mit takarnak a különböző jelölések a gumiabroncson, és hogy miért fontos a mintázatmélység és a fékút. Ezen felül csomó tippet kapunk, hogy hogyan is érdemes tárolni a gumikat és hogyan kell a levegőnyomást ellenőrizni.

Mindenféle adatvédelmi tudnivalót is leírnak, ezen felül a kiszállítás feltételeit, és azt is, hogy mivel internetes rendelésről van szó, a kézhez kapástól számított 14 napon belül visszavihetjük indoklás nélkül a termékeket.

Ha átrágtuk magunkat ezen a tájékoztatón, kezdődhet a gumirendelés. Persze nem kötelező ezt végigolvasni, de első gumivásárlóknak erősen ajánlott, mert jó támpontokat ad.

A keresés 3 módon lehetséges: méret alapján, az autó típusa alapján és kulcsszóval. Mi az autó típusa keresést választottuk, mert ez a legegyszerűbb, szerintem. Csak 4 adatot kell beírni, és már sorakoznak is a képernyőn a különböző gumik, amik mind megfelelőek az autónkra. Végül Tibi segített kiválasztani a nyári gumikat, azt a márkát, amit ő is használ a saját autóján. Tényleg meglepően jó áron vannak itt a termékek, jóval olcsóbban kaptam így meg, mint ha a szerelőnél rendeltem volna. Házhozszállítást nem kértem, és mivel még dél előtt elküldtük a rendelést, már másnap mehettem is az egyik átvételi pontra az vadiúj gumikért.

Tényleg, pikk-pakk lett új nyári gumi szettem, pedig azt hittem, hogy ez hosszadalmasabb procedúra lesz. Már csak az volt hátra, hogy a szervizben felpakolják őket, mert, mint az oldalon is olvastam, ezt csak szakember végezheti.